BEZLEPKOVÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY

Okomentovat
I vánoční mlsání může být zdravé a buďte si jistí, že bude chutnat stejně božsky jako to tradiční. Vyzkoušejte báječné vanilkové rohlíčky, které díky pohankové mouce neobsahují lepek.


Množství: 2 plechy
Čas přípravy: 30 minut + 60 minut chladnutí těsta
Pečení: 15 minut


120 g mandlí
300 g hladké pohankové mouky
80 g moučkového cukru + na obalování
1 vanilkový lusk
200 g másla
1 žloutek

Mandle rozemelte najemno a vložte je do větší mísy. Přidejte mouku, moučkový cukr, vanilková semínka z lusku a lehce promíchejte. Máslo nakrájejte na menší kostky a spolu se žloutkem přidejte k ostatním surovinám. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinové fólie a vložte alespoň na hodinu do lednice. Troubu předehřejte na 150°C a plech vyložte pečicím papírem. Z odpočinutého těsta tvarujte válečky, které stáčejte do tvaru rohlíčku. Rohlíčky vyskládejte na plech a pečte 15 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. Po upečení je nechte lehce zchladnout, ale ještě teplé je obalte v moučkovém cukru.

0 komentářů:

Okomentovat