JE SYROVÁ ZELENINA SKUTEČNĚ NEJZDRAVĚJŠÍ?

Okomentovat
Ne, je to mýtus!

Syrová zelenina je důležitým zdrojem vlákniny, o tom není pochyb. Ale právě kvůli ní se k mnoha vitamínům a minerálním látkám nemohou dostat naše trávicí enzymy, a tak nevyužíváme veškerý potenciál ukrytý v zelenině. Například z rajčat nebo mrkve získáme daleko více živin, zejména vitaminů nebo rostlinných barviv, až po tepelné úpravě. Jestli je uvaříte, podusíte nebo orestujete je na vaší chuti.

Každý den bychom měli mít alespoň jednu porci zeleniny tepelně upravenou, třeba jako zeleninový krém. Ztráta živin není tak vysoká a naše tělo jich nakonec získá daleko víc, než ze syrové zeleniny. Jedinou výjimku tvoří zelenina listová, tu bychom díky kyselině listové měli konzumovat převážně syrovou.

Zkuste tento zimní salát a dopřejte si potřebné živiny.

0 komentářů:

Okomentovat