TEPLÝ ZIMNÍ SALÁT

Okomentovat
Salát, který vás zahřeje!


Ingredience:
1 máslová dýně, nakrájená na klínky
2 červené cibule, nakrájené na klínky
3 petržele, nakrájené na kolečka
3 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
1–2 lžíce tekutého medu nebo javorového sirupu
1 malá ciabatta, nakrájená na kousky
1 lžíce slunečnicových semínek
1 malý balíček baby špenátových lístků
2 lžíce bílého vinného octa
1 lžička dijonské hořčice

Předehřejte troubu na 220 °C. Zeleninu rozložte na plech, pokapejte polovinou oleje, osolte a opepřete. Pečte 20 minut, občas zeleninu otočte. Pak ji pokapejte medem, přisypte kousky pečiva a slunečnicová semínka a pečte ještě 5 minut. Špenátové lístky dejte do mísy a přisypte k nim pečenou zeleninu, pečivo a semínka. Prošlehejte vinný ocet, hořčici a zbývající olej a zálivku smíchejte se zeleninou. Ihned podávejte.

0 komentářů:

Okomentovat