VOŇAVÁ DÝŇOVÁ LAKSA

Okomentovat
Jedna nejí maso, druhá nesmí mouku a ta třetí má ráda bio potraviny. Že nechcete vařit natřikrát? Ani nemusíte! Překvapte své kamarádky a připravte jim naši voňavou dýňovou laksu.

Ingredience na 4 porce:
BIO sezamový olej
1 lžíce kari pasty
200 g uvařené BIO cizrny
2 stroužky česneku
2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
2 jarní cibulky
1 chilli paprička
500 g modré dýně Hokkaido
750 ml zeleninového vývaru
2 lžíce sójové omáčky (pro celiaky/bez lepku)
400 ml kokosového mléka
300 g brokolice
200 g vlasových rýžových nudlí
hrst čerstvého koriandru
1 lžíce nasekaných solených buráků
1 limeta

Smíchejte dvě lžíce sezamového oleje s kari pastou. Přisypte cizrnu a promíchejte. Rozprostřete na plech a dejte na půl hodiny péct na 180 °C. Nechte stranou na ozdobení polévky. V hrnci rozehřejte olej a krátce na něm opečte nasekaný česnek, zázvor, cibulky a chilli. Přidejte nakrájenou dýni zbavenou slupky a semínek. Zalijte vývarem a nechte 15 minut vařit pod pokličkou, až dýně změkne.

Odeberte část polévky a většinu rozmixujte na krém. Vraťte všechnu polévku zpátky do hrnce a přilijte sójovou omáčku a kokosové mléko. Promíchejte, přidejte růžičky brokolice a vařte 10 minut do změknutí.

Rýžové nudle připravte podle návodu a rozdělte do misek. Přelijte polévkou, bohatě ozdobte koriandrem, opečenou cizrnou a nasekanými buráky. Podávejte s kouskem limety.

0 komentářů:

Okomentovat