JABLKOVO-BRUSINKOVÝ COLESLAW S JOGURTEM A OŘECHY

Okomentovat
Celosvětově známý salát coleslaw můžete připravit i v trochu zdravější podobě. Recept pro nás připravila Monika z blogu Celiaxmoni a my jsme nadšení! :)


1 hlávka menšího bílého zelí
1/3 hlávky červeného zelí
3 mrkve
2 velké jablka
3/4 šálku vlašských ořechů
3/4 šálku sušených brusinek
Dresing:
2 bílé jogurty Nature's Promise
1 PL javorového sirupu Nature's Promise
sůl a čerstvě mletý černý pepř

Oba dva druhy zelí nakrájejte na velmi tenké nudličky. U zeleného zelí se nemusíte bát použít i zelené horní listy, které dodají salátu krásnou zdravou barvu.
Mrkev oškrábejte, nakrájejte na tenké nudličky a přidejte do mísy se zelím. Jablko omyjte, nechte se slupkou a nakrájejte na tenké měsíčky. Přidejte do mísy společně s brusinkami a ořechy, které můžete nakrájet na menší kousky.
V misce smíchejte jogurt a javorový sirup. Tuto zálivku nalijte do salátu, důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Salát nechte (nejlépe do druhého dne) odstát v lednici a můžete podávat buď k masu nebo jen s bezlepkovým pečivem.

0 komentářů:

Okomentovat