VEPŘOVÁ PANENKA SE ŠPENÁTEM A POLENTOU

Okomentovat
Vsaďte na panenku s polentou! Vynikající a přitom rychlý oběd, který snadno zvládnete.



Polenta:
450 g instantní polenty
voda
sůl
Maso:
800 g vepřové panenky
4 snítky rozmarýnu
hrst čerstvého tymiánu
½ lžíce barevného pepře
olivový olej
Špenát:
1 cibule
olivový olej
200 g bejby špenátu
2 stroužky česneku
sůl a pepř

4–6 porcí. Příprava 40 min.
Vepřovou panenku zbavte blan a tenkých konců, měla by být po celé délce přibližně stejně silná. Rozmarýn a tymián nasekejte najemno, pepř rozdrťte nahrubo v hmoždíři, smíchejte a ve směsi důkladně obalte maso. Rozpalte pánev se lžící olivového oleje a maso opečte ze všech stran tak, aby zezlátlo a z koření se udělala krusta, 2 až 3 minuty z každé strany by měly stačit.
Panenku dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a asi deset minut v ní nechte maso dopéct – přesná doba závisí na tloušťce masa. Panenka by měla uvnitř zůstat růžová. Než ji budete krájet, nechte ji asi 5 minut odpočinout, aby všechna šťáva zůstala uvnitř.
Cibuli posekejte nadrobno, zpěňte na troše olivového oleje, přidejte špenát, nechte zavadnout, vmíchejte nasekaný česnek, osolte a opepřete. Polentu připravte podle návody na obale. Podávejte s vepřovou panenkou pokrájenou na plátky a prokládanou se špenátem.


0 komentářů:

Okomentovat