BEZLEPKOVÝ HAMBURGER Z FAZOLÍ A QUINOY

Okomentovat
Naše ambasadorka Monika nám tentokrát ukázala, že i bez lepku a masa si můžete připravit perfektní hamburger. No a zase se nám potvrdilo, že zdravé jídlo prostě chutná! :)


1 hrnek fazolí adzuki Nature's Promise
1/2 hrnku quinoy Nature's promise
1 červená cibule
1 stroužek česneku
2 vaječné bílky
1 lžička mleté papriky
sůl a pepř
limetka
hrst petrželky
olivový olej

K podávání:
bezlepkové housky
zelenina dle chuti

Fazole propláchněte, sceďte a nechte přes noc nabobtnat ve vodě. Další den je uvařte doměkka v osolené vodě, dokud se voda nevypaří a fazole se nerozvaří. Quinou uvařte v osolené vodě dle návodu a přidejte k rozvařeným fazolím.

Přidejte najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a mletou papriku. Důkladně promíchejte, spojte s vaječnými bílky a nadrobno nasekanou petrželkou. Dochuťte limetkovou štávou a máte hmotu na hamburgery. Nechte v lednici chvíli odstát.

Pánev na lívance si vymažte olivovým olejem a do jednotlivých otvorů navrstvěte hmotu na hamburgery. Lžící zarovnejte na tvar tlustší placky a po usmažení jedné strany obraťte na druhou. Hamburgery podávejte v bezlepkové housce, společně se zeleninou dle chuti.

0 komentářů:

Okomentovat