SALÁT S CIZRNOU, QUINOOU A PEČENÝMI BATÁTY

Okomentovat
Tento salát nabitý superpotravinami vám hravě dodá energii na celý den. Cizrna lehce umocní jeho oříškovou chuť a quinoa zase zařídí, že se i ze salátu vážně najíte!



Ingredience na 4 porce:
500 g cizrny Nature's Promise
200 g quinoy Nature's Promise
2 větší batáty
4 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
4 hrsti čerstvého špenátu
2 avokáda
2 hrsti vlašských ořechů
2 hrsti sušených brusinek
Zálivka:
80 ml olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička medu
sůl, pepř


Cizrnu namočte ideálně přes noc do vody, tu pak sceďte a vařte ji v nové vodě do změknutí. To bude trvat přibližně hodinu.

Quinou důkladně propláchněte v horké vodě. Do rendlíku přidejte dva díly vody a jeden díl propláchnutých semínek. Vařte na mírném plameni 15 minut.

Troubu rozehřejte na 220 °C. Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky o velikosti cca 2×2 cm. Ty vložte do pekáčku, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a důkladně promíchejte.  Pečte 20–25 minut. Mezitím co se budou batáty péct, připravte zálivku.

Do talíře nebo mísy vložte uvařenou quinou, cizrnu a upečené batáty. Špenátové listy nakrájejte na menší kusy, avokádo na kostky a přidejte na talíř. Ořechy nasekejte na menší kousky a spolu s brusinkami nasypte na salát. Salát zalijte připravenou zálivkou, lehce promíchejte a ihned podávejte.

0 komentářů:

Okomentovat