ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA SE ZTRACENÝM VEJCEM

Okomentovat
K zelenému čtvrtku neodmyslitelně patří zelené jídlo. Polévka z jarního baby špenátu bude skvělá volba.



3 lžíce másla
svazek jarní cibulky
3 stroužky česneku
1 brambora
500 g špenátu
500 ml bio mléka Nature's Promise
sůl
bílý pepř
ocet
4 vejce
100 g strouhaného parmazánu

Na rozehřátém másle opečte nakrájenou cibulku, česnek a syrovou bramboru nastrouhanou najemno. Přidejte špenát, zalijte mlékem, osolte, opepřete a 10 minut vařte. Poté rozmixujte dohladka.

Ve velkém hrnci dejte vařit dostatek vody s octem – 1 lžíce octa na litr vody. Vajíčko rozklepněte do hrnku nebo naběračky, vždy jen jedno. Lžící roztočte vodu v hrnci tak, aby se uprostřed udělal vír. Přesně do jeho středu opatrně vyklopte vejce a vařte přesně tři minuty. Lžící si můžete trochu pomoci, aby se bílek pěkně obalil kolem žloutku. Pošírované vajíčko vyndejte děrovanou naběračkou a stejně postupujte také s ostatními vajíčky.

Na každou porci polévky dejte ztracené vajíčko a posypte parmazánem.

*tip*

Vyzrajte na ztracené vejce. Malou misku vystelte fólií lehce potřenou olejem. Do středu rozklepněte vajíčko a provázkem zavažte do malého ranečku. Ponořte do vroucí vody a vařte pět minut.

0 komentářů:

Okomentovat