MUNGO HUMMUS A ZELENINOVÉ CHIPSY

Okomentovat
Tradiční arabskou pomazánku lze připravit i z fazolek mungo. Spolu se zeleninovými chipsy nadchne i na oslavách či posezení s přáteli.


2 porce
150 g Bio mungo fazolí Nature's Promise
1 batát
1 větší červená řepa
2 lžíce tahini pasty
125 ml vody
2 lžíce citronové šťávy
2 stroužky nahrubo nakrájeného česneku
1 lžíce kurkumy
1 a ½ lžíce mletého kmínu
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce směsi semínek na ozdobu

Fazole mungo uvařte podle návodu na obalu. Předehřejte troubu na 180 °C horkovzduch.

Batát i řepu oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj zeleninu a pečte 30 minut. V polovině pečení obraťte.

Hotové chipsy přesypte na plochý talíř a nechte vychladnout. V mixéru rozmixujte mungo spolu s tahini, vodou, citronovou šťávou, česnekem, kurkumou, jednou lžící kmínu, solí a pepřem. Pro dosažení krémovité konzistence dejte směs na půl hodiny do lednice.

Hummus podávejte zakápnutý olivovým olejem a posypaný kmínem a semínky.

*tip* Pro opravdu pikantní chuť přidejte do hummusu najemno nakrájenou chilli papričku.

0 komentářů:

Okomentovat